Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/detvaadefaar.dk/tolykkegaard/wp-config.php:98) in /var/www/detvaadefaar.dk/tolykkegaard/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Tolykkegård http://www.tolykkegaard.dk Fri, 09 Jun 2017 06:11:55 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.11 Ny teknik http://www.tolykkegaard.dk/ny-teknik/ Fri, 15 Apr 2016 10:36:05 +0000 http://tolykkegaard.dk/?p=56 Continue reading "Ny teknik"]]>

Drupal har aldrig været det nemmeste CMS at udvikle små sites i. Men så længe jeg var i it-branchen, gav det jo en vis mening i at følge med i teknikken.

Men med seneste opgradering af Drupal til version 8, træder jeg af toget, og kaster mig ud i WordPress. Og jeg må indrømme, at det fungerer rigtig godt, noget nemmere end Drupal.

Jeg fører manuelt artikler og billeder fra den gamle side over i den nye. Så det kommer på plads lidt efter lidt.

Der mangler selvfølgelig et par detaljer, inden min nye site er lige så lækker som den gamle, men det skal nok komme på plads inden sommeren. Måske endda inden sommeren 2016.

]]>
Mød Ohio http://www.tolykkegaard.dk/mod-ohio/ Sat, 28 Jan 2012 15:23:14 +0000 http://tolykkegaard.dk/?p=63 Continue reading "Mød Ohio"]]>

Vores gamle hyrdehund, Inka, er det sidste års tid begyndt at blive lidt stivbenet (og temmelig langsynet). Så det blev efterhånden klart, at vi skulle se at forberede en efterfølger. Lima har desværre ikke den store interesse i hyrdning, så noget skulle der ske, hvis ikke Marianne og jeg skulle ende med selv at lave alt arbejdet med indfangning af kvæg og får.

Der er mange racer at vælge imellem inden for hyrdehunde, men efter lange overvejelser beluttede vi os for at det skulle være en australian shepherd. Det indsnævrede udvalget ganske betragteligt. Racen er dog så stor i Danmark, at man ikke er bundet til en enkelt avler eller to her på Sjælland.

En vigtig egenskab ved enhver brugshund er, at den skal være fyldt med gåpåmod og energi. Den skal til enhver tid foretrække at knokle rundt, frem for at ligge foran kaminen. Med andre ord skal den være lidt DAMP-agtig, og så skal dens overdrevne energiniveau kanaliseres over til noget nyttigt.

Det går desværre alt for tit galt for folk, der anskaffer sig sådan en hund, og så ender det ender med at hunden må forlade familien. På den ene eller den anden måde :-(.

Så for at få størst mulig sandsynlighed for at få den rigtige hund, gik vi i gang med at søge efter det der hedder en genplaceringshund. Og det endte så med at vi fandt Ohio, der på det tidspunkt var blevet to år gammel, og havde haft to “udstationeringer”. Nu var han taget tilbage og boede hos Milene og Michael, der har kennelen Aussieligaen, og som har avlet hyrdehunde i mange år.

Ohio er født hos Pernille og Kenn, han og resten af kuldet kan ses her.

Nu har Ohio så boet her på farmen i snart tre måneder, og alt går godt. Han er simpelthen den bedste hund man kan forestille sig, villig til alt arbejde, og fyldt med gåpåmod.

Vi hyrdetræner på fårene i stalden, det går fint fremad for ham (og bonden), og han kan allerede være med til at drivet kvæget. Han har en fantastisk sans for, hvordan han skal få kvæg/får til at bevæge sig samlet, nu mangler vi bare, at han bliver god til at bevæge dem den rigtige retning.

Hver gang der er en chance for at køre med i traktoren, er han klar, og når vi skal på marken, fodre høns, lave bil eller hvad som helst, er han bare med.

Han går også fint sammen med Inka og Lima, han har fundet sin plads i hierakiet, og der er ro på flokken. Han kan godt lege nogen vilde og højlydte lege med Lima, og selv Inka kan engang imellem tage sig sammen til at lege med.

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse, og klik videre, for at se flere billeder med Ohio.

]]>
Elvis lever!!! http://www.tolykkegaard.dk/elvis-lever/ Thu, 11 Aug 2011 18:11:32 +0000 http://tolykkegaard.dk/?p=29 Continue reading "Elvis lever!!!"]]>

I dag har vi hentet vores nye vædder. Han kommer fra Gørløse Dorset Farm, og er lige knap ½ år gammel.

Han er en krydsning af 3/4 charollais og 1/4 dorset. De sidste 7 år har vi skiftet mellem væddere af racen dorset og texel, så nu er det tiden til at prøve noget nyt.

De egenskaber ved charollais, som vi “efterstræber”, er god kuldstørrelse samt magert kød. Som en bonus får vi også en mere begrænset tilvækst af uld.

Elvis skal være far til vores lam de næste par år.

I øjeblikket har vi omkring 40 får, så det skulle gerne blive en del over hundrede lam på den tid.

Hans instinkter fejler i hvert fald ikke noget på det område, 10 sekunder efter vi har lukket ham ud af bilen, er han i gang med at undersøge om der skulle være nogen får, der er i brunst.

]]>
Tolykkegård – nu med plantage http://www.tolykkegaard.dk/tolykkegard-nu-med-plantage/ Fri, 10 Jun 2011 22:18:26 +0000 http://tolykkegaard.dk/?p=11 Continue reading "Tolykkegård – nu med plantage"]]> Sidste efterår gik vi i gang med at anlægge en æbleplantage. Det er ikke noget lille projekt, hele arealet skal hegnes, for at beskytte træerne mod at hjorte og harer gnaver dem ned om vinteren, og der skal etableres støtte til træerne.

Vi har valgt at plante træerne i espalier, dvs. de står i rækker og støtter sig til nogen opspændte ståltråde. Grunden, til at træerne skal have støtte, er, at stammen er så spinkel, at træet risikerer at vælte i stormvejr. Man kunne selvfølgelig have valgt nogen træer med kraftigere stammer, men så går de hen og bliver 6 meter høje og kræver maskineri til plukningen. Ved dyrkning på espalier, bliver de typisk kun omkring 3 meter.

Vi har plantet 7 rækker træer. Den ene række er med forskellige sorter, som vi vil vurdere anvendeligheden af til en evt. fremtidig udvidelse.

De øvrige seks rækker er med hver sin sort. Sorterne er valgt ud fra robusthed, samt således at vi får fordelt høsten over den længst mulige periode.

Vi har følgende sorter:

“På prøve”

  • Angold
  • Bellida
  • Cox Holstein
  • Initial

 

Og så en række med hver af:

  • Rød Aroma
  • Ahrista
  • Rød Ingrid Marie
  • Alkmene
  • Pirouette
  • Topaz

Planen er at æblerne skal sælges ved vejsalg. Det varer 3 -4 år før træerne er oppe på fuld produktion, så vi har god tid til at oparbejde markedet.

De fleste æbler kan opbevares henover efteråret uden problemer, og hvis man etablerer køling, kan de holde sig til omkring april/maj det følgende år.

Vi kan ikke afvise, at vi på et tidspunkt vil se på produktion af most og cider, men i første omgang skal æblerne bare sælges direkte til konsum.

]]>