Mød Ohio


Vores gamle hyrdehund, Inka, er det sidste års tid begyndt at blive lidt stivbenet (og temmelig langsynet). Så det blev efterhånden klart, at vi skulle se at forberede en efterfølger. Lima har desværre ikke den store interesse i hyrdning, så noget skulle der ske, hvis ikke Marianne og jeg skulle ende med selv at lave alt arbejdet med indfangning af kvæg og får.

Der er mange racer at vælge imellem inden for hyrdehunde, men efter lange overvejelser beluttede vi os for at det skulle være en australian shepherd. Det indsnævrede udvalget ganske betragteligt. Racen er dog så stor i Danmark, at man ikke er bundet til en enkelt avler eller to her på Sjælland.

En vigtig egenskab ved enhver brugshund er, at den skal være fyldt med gåpåmod og energi. Den skal til enhver tid foretrække at knokle rundt, frem for at ligge foran kaminen. Med andre ord skal den være lidt DAMP-agtig, og så skal dens overdrevne energiniveau kanaliseres over til noget nyttigt.

Det går desværre alt for tit galt for folk, der anskaffer sig sådan en hund, og så ender det ender med at hunden må forlade familien. På den ene eller den anden måde :-(.

Så for at få størst mulig sandsynlighed for at få den rigtige hund, gik vi i gang med at søge efter det der hedder en genplaceringshund. Og det endte så med at vi fandt Ohio, der på det tidspunkt var blevet to år gammel, og havde haft to “udstationeringer”. Nu var han taget tilbage og boede hos Milene og Michael, der har kennelen Aussieligaen, og som har avlet hyrdehunde i mange år.

Ohio er født hos Pernille og Kenn, han og resten af kuldet kan ses her.

Nu har Ohio så boet her på farmen i snart tre måneder, og alt går godt. Han er simpelthen den bedste hund man kan forestille sig, villig til alt arbejde, og fyldt med gåpåmod.

Vi hyrdetræner på fårene i stalden, det går fint fremad for ham (og bonden), og han kan allerede være med til at drivet kvæget. Han har en fantastisk sans for, hvordan han skal få kvæg/får til at bevæge sig samlet, nu mangler vi bare, at han bliver god til at bevæge dem den rigtige retning.

Hver gang der er en chance for at køre med i traktoren, er han klar, og når vi skal på marken, fodre høns, lave bil eller hvad som helst, er han bare med.

Han går også fint sammen med Inka og Lima, han har fundet sin plads i hierakiet, og der er ro på flokken. Han kan godt lege nogen vilde og højlydte lege med Lima, og selv Inka kan engang imellem tage sig sammen til at lege med.

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse, og klik videre, for at se flere billeder med Ohio.